Lövésekkel állították meg az orosz határőrök a kínai halászokat

Vágólapra másolva!
Két kínai halászhajót foglaltak le a Távol-Keleten, miután azok Oroszország fenségvizeire tévedtek. A hajókat figyelmeztető lövésekkel állították meg az oroszok.
Vágólapra másolva!

Oroszország őrizetbe vett 36 kínai halászt, és lefoglalt két kínai halászhajót, mert a távol-keleti Tengermelléki terület magasságában behatoltak területi vizeire. A Hszinhua kínai hírügynökség kedden a vlagyivosztoki kínai konzulátusra hivatkozva közölte, hogy az egyik hajót Nahodka kikötőjébe vitték, és a másik is oda tart.

Az orosz határőrök figyelmeztető lövésekkel állították meg a tintahalat halászó kínai hajókat. Az eset során nem történt sérülés.

Nem ez volt az első eset, hogy az orosz parti őrség kínai hajókra lőtt, és hajókat foglalt le, mert orosz területi vizeken tartózkodtak. Kína a közelmúltban több szomszédjával is konfliktusba keveredett, mert halászait vitatott hovatartozású vizeken fedezik fel a környező országok hatóságai. Többek között Japán és a Fülöp-szigetek is több elmélyülő konfliktusba keveredett az országgal ilyen ügyek miatt.