Krokodilnak hitt hód tartott rettegésben egy bajor kisvárost

Vágólapra másolva!
Fürdési tilalmat rendeltek el egy bajor kisváros strandjain, miután többen is egy krokodilt véltek felfedezni a környék bányatavaiban. A fantomkrokodilt azonban hiába keresték egy héten át: a városvezetés végül arra jutott, hogy egy megtermett hódot nézhettek veszélyes hüllőnek a helyiek.
Vágólapra másolva!

Közönséges hód volt az a rejtélyes állat, amelyet többen is krokodilnak véltek a bajorországi Schwandorf fürdésre alkalmas bányatavaiban. A fantomkrokodil híre több mint egy héten át tartotta lázban a bajor városka lakosságát, mert két szemtanú is azt állította, hogy egy hatalmas állatot látott hosszú farokkal és hosszú karmokkal.

A schwandorfi önkormányzat annyira komolyan vette a veszedelmes ragadozóról szóló beszámolókat, hogy fürdési tilalmat rendelt el, és nagyszabású keresőakciót indított, amely azonban nem vezettek eredményre. A krokodil hírére még azoktól a környékbeli fürdőhelyektől is elriadtak a nyaralók, amelyek pedig távol estek az állítólagos észlelések helyszínétől.

A polgármesteri hivatal végül vadon élő állatok megfigyelésére szolgáló kamerákat - "fotócsapdákat" - helyezett ki, és 3700 "lesifotó" kiértékelése, valamint egy környékbeli hódszakértővel való konzultáció után megállapította, hogy csakis egy közönséges hód lehetett a feltételezett hüllő. Most újra nyugalom lehet - jelentette be Lothar Mulzer, az önkormányzat szóvivője, hozzátéve, hogy a városvezetés a fürdési tilalmat is feloldotta.