Kisiklott, majd kigyulladt egy egyiptomi személyvonat

Vágólapra másolva!
Súlyos vasúti baleset történt kedd délután Kairóban, miután egy utasokkal teli személyvonat kigyulladt és kisiklott. Beszámolók szerint sokan megsérültek, de az áldozatokról szóló beszámolókat később kórházi források cáfolták.
Vágólapra másolva!

Kisiklott és kigyulladt egy személyvonat kedden Kairó külvárosában - közölték helyi biztonsági források. Az egyiptomi fővárosban történt balesetnek sok sérültje van, de az első hírekkel ellentétben áldozatai egyelőre nincsenek.

A brit BBC a hatóságokra hivatkozva azt írja, hogy legalább 15 utas megsérült. Egy utas azt nyilatkozta a csatorna arab nyelvű adásának, hogy több áldozat is volt a vonaton, de ezt kedd estig egyetlen kórházi vagy hivatalos forrás sem erősítette meg. Az egyiptomi egészségügyi minisztérium szóvivője szerint a balesetben senki nem halt meg.

A BBCáltal idézett beszámolók szerint a vonat egy kamionnal ütközhetett, majd lángba borult. Más beszámolók szerint a vonat sínekre fektetett deszkák miatt siklott ki. A gizai rendőrség szerint a vonat három vagonja siklott ki, bár más beszámolók csak két kisiklott kocsit említettek.

Az al-Arabíja hírtelevízió beszámolója szerint a szerencsétlenség az egyiptomi főváros Giza kerületében történt. A BBC szerint a vonat Gízából a déli Szuhag tartományba tartott. A helyszínre számos mentőautót vezényeltek ki, a sérülteket kórházba szállították.