Hat év börtönt kapott az pedofilokat fedező pap

Vágólapra másolva!
Elítélése előtt elnézést kért a philadelphiai érsekség titkára, aki hat év börtönbüntetést kapott gyerekmolesztálási ügyek eltusolásáért.
Vágólapra másolva!

Hatévi börtönbüntetésre ítélték William Lynn amerikai katolikus papot, aki a philadelphiai érsekség titkáraként több száz pap felügyeletét látta el, így több gyermekmolesztálási ügy eltusolásában segített - írta a BBC.

A bírói ítélet szerint Lynn engedte, hogy a "klérus szörnyei gyermekek lelkét tegyék tönkre". Ezzel a pap a legmagasabb beosztású katolikus tisztségviselő, akit gyermekmolesztálási ügyben elítéltek.

Bűnösségét már egy hónapja kimondta a bíróság, miután az esküdtszék bűnösnek találta az eltusolásban. Egy konkrét ügyben, amelyben a vád szerint ő maga is részt vett egy gyermek megrontásában, az esküdtek felmentették.

A felmentés miatt az ügyészi kérelemben szereplő hétéves büntetésből engedett a bíróság. Az ítélethirdetés előtt Lynn azt mondta, "megtettem minden tőlem telhetőt, de tény, hogy az a minden nem volt elég, hogy megállítsa a bántalmazásokat, és ezért bocsánatot kérek".