Előre szólt tervéről a denveri ámokfutó

Vágólapra másolva!
Egy héttel a július 20-i Batman-premieren végrehajtott mészárlás előtt egy egyetemi pszichiáternek is elküldte a tömeges gyilkosságra vonatkozó terveit a 24 éves denveri ámokfutó. Az akciót részletesen leíró, ábrákkal is illusztrált spirálfüzet felbontatlanul, véletlenül  került az FBI kezébe. Az egyelőre nem világos, hogy a lövöldöző milyen kapcsolatban állt a pszichiáterrel.
Vágólapra másolva!

Egy spirálfüzetbe jegyezve egy egyetemi pszichiáternek is elküldte brutális mészárlása tervét a lövöldözés előtt a denveri ámokfutó - írta colorado-i tudósítójára hivatkozva a The Telegraph.

A füzetet is tartalmazó csomagot a lap szerint James Holmes a mészárlás előtt 1 héttel - július 12-én - jutatta el a colorado-i egyetemen oktató professzornak, azt azonban felbontatlanul találták meg és csak véletlenül fedezték fel az FBI ügynökei a colorado-i egyetem postázójában.

A füzetet felütő ügynökök számtalan részletes, kézzel rajzolt ábrát találtak egy fegyveres lövöldözőről, vagyis arról, hogy Holmes hogyan akarta megölni az embereket.

A lap szerint az egyelőre nem egyértelmű, hogy a neurológiát hallgató Holmes milyen kapcsolatban állt a címzettel, az egyetemen pszichiátriai beteggel foglalkozó professzorral.

A nyomozók időközben a mészárlás indítékához is közelebb jutottak: kiderült, hogy Holmes pár órával azután vásárolt egy AR-15 félautomata puskát, hogy egy kulcsfontosságú vizsgáján megbuktatták június 7-én.

Bár Holmes korábban kifejezetten jó tanulónak bizonyult, a sikertelen vizsga után három nappal abbahagyta tanulmányait. A Telegraph-nak nyilatkozó egyes szakértők szerint a tanulási kudarcok hatással lehettek a férfi lelkiállapotára.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 24 éves férfi július 20-ára virradó éjjel, a Colorado államban található Aurora város mozijában, Denver elővárosában végrehajtott mészárlásban 12 embert megölt, további 58 pedig megsebesített.

A lövöldöző hétfőn állt először bíróság elé, hivatalosan pedig július 30-án emelnek vádat ellene. Az ügyészség már közölte, hogy emberöléssel fogja megvádolni Holmest, akit a bíróság ezért halálra ítélhet.