Az esküvőjéről vitték el a halott drogkereskedőt

Vágólapra másolva!
Camilo Torres hivatalosan már másfél éve halott, de a rendőrök mégis az esküvőjén fogták el. A férfi a kolumbiai hatóságok szerint egy nagy drogkereskedő banda egyik vezére, és az Egyesült Államok kérésére vették őrizetbe.
Vágólapra másolva!

Az esküvőjéről állított elő a kolumbiai rendőrség egy feltételezett drogkereskedőt, aki ráadásul a hivatalos iratok szerint már másfél éve meghalt - írja a BBC internetes oldala. Camilo Torres, ismertebb nevén Fritanga a rendőrség szerint az Urabenos nevű banda egyik befolyásos vezetője. Ez a bűnszervezet tartja kezében a drog- és fegyverkereskedelem nagy részét Kolumbia északi részén

Torres kiadatását egy amerikai bíróság kérte, a kolumbiai rendőrök pedig percekkel az után csaptak le rá, hogy kimondta az igent feleségének, és épp arra készült, hogy egy hétig ünnepelje a lakodalmát egy karibi szigeten, ahová 150 vendéget, köztük szappanopera-sztárokat hívtak meg. A lakodalom költségét a BBC szerint 1,4 millió dollárra becsülték.

A rendőrség által készített videón látszik, ahogy Torres a személyi igazolványa másolatára mutatva nevetve azt mondja: nem ismeri fel, mert az utóbbi két évben nem használta. Később kiderült, hogy azért nem, mert hivatalosan halott. Az anyakönyvi kivonat szerint természetes halállal távozott az élők sorából Bogotában, 2010. december 2-án. A rendőrség vizsgálja a bizonyítványt kiadó jegyző felelősségét.