Mentik a pénzüket, és tüntetnek - kampányfinis Görögországban

Vágólapra másolva!
Az utolsó erőfeszítéseket teszik a görög pártok, hogy a vasárnapi sorsdöntő választás előtt még támogatókra tegyenek szert. A nem hivatalos felmérések szerint csökkeni fog a megszorításokat elutasító pártok támogatottsága, és a konzervatív Új Demokrácia lehet a befutó.
Vágólapra másolva!

Az utolsó erőfeszítéseket teszik a görög pártok, hogy a vasárnapi sorsdöntő választás előtt még támogatókra tegyenek szert. A választás egyik esélyes pártja, a Radikális Baloldali Koalíció (Sziriza) már csütörtökön megtartotta utolsó nagygyűlését Athénban, a másik nagy esélyes, a konzervatív Új Demokrácia még készül az utolsó összejövetelére.

Forrás: AFP
Finisben a görög kampány. Kattintson a képre, és nézze végig galériánkat!

A nem hivatalos felmérések szerint csökkeni fog a megszorításokat elutasító pártok támogatottsága - írja a BBC, hivatalos felmérések pedig nincsenek, mert a választások előtt két héttel már nem lehet ilyen eredményeket nyilvánosságra hozni Görögországban. Egy két hete közzétett kutatás is azt mutatta már, hogy az előző, május 6-ai voksolás győztese, a takarékosságpárti konzervatív Új Demokrácia (ND) vezet 26,5 százalékkal. Másodiknak mérték a baloldali Szirizát 24,2 százalékkal.

A választásokat vasárnap tartják Görögországban, az [origo] Athénból tudósít az eseményekről. A görög válságról szóló összes cikkünket itt találja.