Börtönkórházba szállíthatják Nastasét

Vágólapra másolva!
A román törvényszéki orvostani intézet dönthet arról, hogy mikor szállítják börtönkórházba a volt román miniszterelnököt. Adrian Nastasét a múlt héten ítélték letöltendő börtönbüntetésre, Nastase ezt követően öngyilkosságot kísérelt meg.
Vágólapra másolva!

A törvényszéki orvostani intézetnek kell döntenie arról, hogy átszállítják-e a börtönkórházba a két év letöltendő börtönbüntetésre ítélt Adrian Nastase volt miniszterelnököt - közölte hétfőn a bukaresti Floreasca kórház, ahova szerdán - öngyilkossági kísérlete után - lőtt sebbel vitték be a politikust. A Floreasca kórháztól a rendőrség kért pénteken állásfoglalást arról, lehetővé teszi-e a sérült állapota, hogy átszállítsák a Rahova börtönkórházba. Nastasét mindeddig nem rabosították.

A politikust kezelő orvosok hétfői válaszukban áthárították a döntés felelősségét a rendőrségre és a törvényszéki orvostani intézetre, hozzátéve, hogy alávetik magukat ezen intézmények döntésének.

Szerdán három és fél évnyi pereskedés után a legfelsőbb bíróság jogerősen két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte illegális kampányfinanszírozásért és befolyással való visszaélésért Adrian Nastase volt miniszterelnököt. Az elítéltet azonban nem rendőrautóval, hanem mentővel vitték el az otthonából, mivel a letartóztatáskor állítólag öngyilkos akart lenni, és egy revolverrel meglőtte magát.