Elítélték a magyar sofőr walesi gyilkosait

Vágólapra másolva!
Bár tagadták a bűncselekmény elkövetését, az esküdtszék bűnösnek mondta ki azt a két férfit, aki tavaly októberben úgy megvert egy magyar sofőrt Walesben, hogy a kórházban belehalt sérüléseibe. A nyomozást vezető felügyelő szerint a két elítélt "agyatlan gengszter", akik nélkül jobb hely lesz a környék.
Vágólapra másolva!

Két helyi férfi, a 22 éves James Siree és nagybátyja, Gary Bland ölte meg tavaly októberben Walesben Sárközi Gábort, aki sofőrként dolgozott egy a házhozszállítást vállaló kínai étteremben. A BBC beszámolója szerint az esküdtszék hétfőn mondta ki bűnösnek a két férfit, de az ítéletüket a bíró még nem szabta ki. Azt mondta: még gondolkodnia kell egy éjszakát azon, hogy mi legyen a minimális büntetés.

Sárközire egy Meliden nevű falu közelében támadt rá a két férfi. A rendőrség szerint súlyosan bántalmazták, ütötték és rúgták áldozatukat, aki végzetes sérüléseket szenvedett, és a kórházban meghalt. Vallomásában mindkét elítélt tagadta, hogy közük lenne az ügyhöz, és azt állították, ők csak segíteni próbáltak, amikor rátaláltak.

Az esküdtszék azonban megalapozottnak találta az ügyészség bizonyítékait, és mintegy másfél órás tanácskozás után kimondta a két férfi bűnösségét. A nyomozást vezető Iestyn Davies felügyelő a BBC-nek nyilatkozva "agyatlan gengsztereknek" minősítette az elkövetőket, akiknek bebörtönzésével "Észak-Wales jobb hely lesz".