Tűznyeléssel dobta fel a plébános a pünkösdi istentiszteletet

Vágólapra másolva!
A barátai szórakoztatására tanulta meg egy brit pap a tűzköpő trükköt, de pünkösdkor a templomban is bevetette. Ezzel emlékeztetett Isten lángoló szeretetére.
Vágólapra másolva!

Emlékezetes pünkösdi istentiszteletet tartott egy plébános Nagy-Britanniában. A Gloucestershire megyében fekvő Cheltenham település St. Philip és St. James templomának tiszteletese, Nick Davies tűznyelő produkcióval dobta fel a szertartást.

"Általában nincs túl sok hűzés meg csodálkozás, a szertartásokon, de ez a mai más volt" - idézte a tiszteletest a BBC brit közszolgálati csatorna internetes híroldala. A tiszteletes a biztonság kedvéért a templom másik sarkába vitette az egyházi zászlókat, mielőtt nekiállt volna a tűzköpő mutatványnak.

Pünkösd napján, vasárnap, a húsvét utáni ötvenedik napon a Szentlélek eljövetelét és az egyház megalapítását ünnepli a keresztény világ. "Arra emlékeztet minket, hogy az Isten olyan, mint a lobogó tűz, amely szeretettel lángol értünk és a világért" - mondta.

A tiszteletes annak idején még azért tanulta meg a lángköpő trükköt, hogy a barátait szórakoztassa a barbecue-partikon, de most a templomban is bevetette. "Jó volt lenyűgözni az embereket, és ha magukkal visznek egy kicsit ebből az érzésből, akkor már érdemes volt felkelnünk " - idézte a BBC.