Gyerekek haltak meg egy kigyulladt katari bevásárlóközpontban

Vágólapra másolva!
Legalább 19 ember, köztük 13 gyerek vesztette életét, amikor kigyulladt Doha legkedveltebb bevásárlóközpontja, a Villagio. Az áldozatok mind külföldiek, köztük van legalább négy spanyol gyerek.
Vágólapra másolva!

Tűz ütött ki hétfőn Doha legnagyobb bevásárlóközpontjában, katari hivatalos források szerint a halálos áldozatok száma legalább 19 köztük 13 gyerek. A gyermek áldozatok közül négyen spanyolok - ezt madridi diplomáciai források közölték.

A tűz a Villagio üzletközpontban történt, szemtanúk szerint az épületből hatalmas füst tört elő. A központot kiürítették, a rendőrség és a mentők felsorakozott járművei elállták a bejáratokat. Hírek szerint a tűz a gyermekmegőrzőben tört ki, a tűzoltók a tetőn keresztül próbáltak behatolni.

A katari belügyminisztérium bejelentette, hogy a tüzet sikerült eloltani. A minisztérium az esti órákra hirdetett sajtótájékoztatót. Újságírókkal azt közölték, hogy a halottak mindegyike külföldi. A sérültek száma 17, közülük négy gyermek.

A tűz áldozatául esett egyik kétéves gyermek hozzátartozója szerint úgy tűnt, mintha sem riasztó, sem oltóberendezés nem lett volna a bevásárlóközpontban. A 2006-ban átadott Villagio Katar egyik legnépszerűbb szórakozóközpontja, szállodával. Korcsolyapályája van és belső csatornái, amelyeken velencei stílusú gondolák közlekednek.