Szörnyű pedofilügy sokkolta Hollandiát

Vágólapra másolva!
Amszterdami bölcsődékben és gyerekotthonokban dolgozott az a lett származású holland férfi, aki több mint hatvan gyereket zaklatott szexuálisan. A bíróság 18 év börtönre ítélte.
Vágólapra másolva!

Tizennyolc év börtönre ítélték a "rigai szörnyetegnek" is nevezett lett származású holland pedofilt. Robert M. több mint hatvan gyereket zaklatott, közülük néhányan csak pár hónaposak voltak. A holland férfit egy nemzetközi pedofilhálózat ügyében indított nyomozás leplezte le.

A BBC hollandiai tudósítója szerint ez a legszörnyűbb pedofileset, amelyre Hollandiában fény derült. A bíró nem találta hitelesnek a vádlott megbánását, és ezért az ítéletnél ezt nem is vette figyelembe - jelentette az AP hírügynökség. A bírósági tárgyaláson a férfi vizet locsolt a bíróra, és obszcén jeleket mutogatott neki.

A börtönbüntetésen túl határozatlan idejű pszichiátriai kezelésre is ítélték a férfit, aki amszterdami bölcsődékben és gyerekotthonokban dolgozott. A zaklatásokról készült felvételeket az interneten is közzétette. Az eset sokkolta Hollandiát. Robert M.-et 2010 végén tartóztatták le.