Rálőttek egy olasz atomipari vállalat vezetőjére

Vágólapra másolva!
Meglőtték az olasz Ansaldo Nucleare atomipari vállalat igazgatóját hétfőn Genovában. Az igazgató megsérült, de nem súlyos az állapota. Anarchistákat sejtenek a támadás mögött.
Vágólapra másolva!

Motoros támadók lábon lőtték Roberto Adinolfit, az Ansaldo Nucleare atomipari vállalat igazgatóját. Háromszor lőttek rá a bukósisakot viselő támadók, Adinolfi a combján sérült meg, de a beszámolók szerint nincs súlyos állapotban. Az északnyugat-olaszországi Genovában hétfőn a reggeli órákban történt támadásért egyelőre semmilyen csoport nem vállalta a felelősséget, de a BBC által idézett olasz források anarchistákat sejtenek a támadás mögött.

Genovában erős az anarchista mozgalom, az Ansa hivatalos olasz hírügynökség pedig rendőrségi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a nyomozók vizsgálják több anarchista csoport közelmúltbeli bejelentését, az egyik arra szólított fel, hogy új fázisba kell lépnie a mozgalomnak, amely fegyveres akcióhoz is vezethet.

Az Ansaldo Nucleare a Finmeccanica repülőgép- és védelmi ipari konglomerátum leányvállalata. Finmeccanica vezetője szerint munkatársát megoperálták, de nincs súlyos állapotban.