Obama kulcsállamban kezdte a választási hadjáratot

Vágólapra másolva!
Várható ellenfele, Mitt Romney támadásával kezdte a 2012 elnökválasztási kampányát Barack Obama elnök. A demokrata államfő lecsapott Romney egyik mondatára, republikánus ellenfelével szemben szerinte "a vállalatok nem emberek".
Vágólapra másolva!

A választás végeredményét akár eldönteni is képes, úgynevezett billegő körzetben kezdte meg kampányát újraválasztásáért Barack Obama. Az amerikai elnök az Ohióban található Columbusban tartott beszédet, amelyet riválisának ostorozása és a fiatalok meggyőzésének szándéka dominált a Washington Post szerint.

Obama Mitt Romney ellen beszélt, aki szinte biztosan a republikánus kihívója lesz a novemberi elnökválasztáson. Az elnök azzal támadta Romneyt, hogy a vagyonosok pártján áll, és nem törődik a középosztállyal.

Romney egy beszédében azt mondta, hogy a vállalatok olyanok, mint az emberek. Obama ezt támadva azt mondta szerdán, hogy "nem érdekel, hány féle képen próbálják megmagyarázni, a vállalatok nem emberek". Arról is beszélt, hogy a republikánusok a gazdagok adóját csökkentenék, míg visszavennének az egészségügyi kiadásokból.

A republikánus ellenfele azzal támadta Obamát, hogy a gazdaság még mindig lassú. Az elnök azzal védte magát, hogy George W. Bush kormányát támadta, aki idején szerinte a gazdaság "kártyavárhoz" hasonlított.

Ohio állam fontos az amerikai választási rendszerben, ahol minden állam meghatározott számú elektort küld abba a tanácsba, amely végül az elnököt megválasztja. Ohio azon államok közé tartozik, ahol rendszerint szoros küzdelem zajlik a két nagy párt között. 2008-ban Obama nyert, de csak 51 százalékot kapott.