Negyven évre ítélhetik a szellemjárművekkel kereskedő magyar csalót

Vágólapra másolva!
Interneten árulta a magyar férfi a hajókat és autókat az amerikai vevőknek, akik a fizetés után sosem kapták meg a kiválasztott járművet.
Vágólapra másolva!

Bűnösnek vallotta magát az amerikai bíróság előtt az a magyar férfi, akit még februárban tartóztattak le az Egyesült Államokban, mert társaival együtt egymillió dollárt csaltak ki internetes vásárlóktól - írja a Washington Examiner internetes oldal. A vádirat szerint a 31 éves, budapesti Cs. István László egy néhány főből álló banda tagjaként, tavaly nyáron három hónapon keresztül csalt ki pénzt emberektől azzal, hogy az interneten eladtak olyan hajókat és autókat, amelyeket végül sosem kaptak meg a vevők. A férfi akár negyven év börtönt is kaphat.

Hasonló csalási szisztéma miatt vett őrizetbe a bostoni rendőrség egy magyar párost még tavaly novemberben: S. Enikőt és L. Zsoltot azzal gyanúsítják, hogy internetes autóeladásokat színlelve mintegy egymillió dollárt csaltak ki a hirdetésre jelentkező vásárlókból. A pár állítólag megszerezte idegen emberek autóinak adatait, majd a járműveket eladásra meghirdették internetes oldalakon. A vevők átutalták nekik a pénzt egy online fizetési rendszeren keresztül, de az árut természetesen nem kapták meg. A rendőrség különleges egysége egy kaliforniai autótulajdonos segítségével szerzett tudomást a csalássorozatról, azután elkezdték keresni az áldozatokat, akik szintén utaltak pénzt az autókért, de árut nem kaptak.