Meglepetéspartin házasodott Mark Zuckerberg

Vágólapra másolva!
Sűrű hetet zárt Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója. Pénteken lépett a tőzsdére cége, melynek értéke ennek alapján 104 milliárd dollárra tehető, majd másnap a barátaikat is meglepve feleségül vette a barátnőjét.
Vágólapra másolva!

Feleségül vette barátnőjét Mark Zuckerberg, a ceremóniára a pár kaliforniai otthonában, Palo Altóban került sor - számol be a brit BBC.

A pár életében fontos hét zajlott, hiszen a 27 éves feleség, Priscilla Chan hétfőn diplomázott az orvosi egyetemen, és Zuckerberg is most ünnepelte a 28. születésnapját.

A pár otthonába meghívott vendégek úgy tudták, hogy Chan diplomáját ünneplik majd, és csak a helyszínen jöttek rá, hogy esküvőre érkeztek. A rubin jegygyűrűt maga Zuckerberg tervezte.

A pár kilenc évvel ezelőtt ismerkedett össze a Harvardon, ahol Zuckerberg megalapította a Facebookot. Később Kaliforniába költöztek, ahol jelenleg a cég székhelye található. A Facebook értéke a pénteki tőzsdei kibocsátás után akkora lett, mint az internetes kereskedő Amazoné. Zuckerberg továbbra is a cég 56 százalékát birtokolja.

Forrás: Facebook/Priscilla Chan
Zuckerberg kitette oldalára az esküvői képet

A közösségi oldal részvényeivel való kereskedés indulását az amerikai tőzsdén hatalmas érdeklődés övezte. A tömegek "megőrültek", az idegeiknek pedig nem tett jót, hogy többször elhalasztották a kereskedés indulását a túl sok ügylet miatt. Fél óra várakozás után 12 százalékos pluszban kezdtek a papírok, a drágulás azonban egy óra leforgása alatt semmivé lett. Később ismét emelkedni kezdett az árfolyam, de a kereskedés végére visszatért a hivatalos kibocsátási szintre.