Lefújták Reagan vérének árverését

Vágólapra másolva!
Visszavonták azt az online aukciót, amelyet egy brit árverési oldalon indítottak egy állítólag Ronald Reagan volt amerikai elnök vérét tartalmazó kémcsőre - írta a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.
Vágólapra másolva!

Az árverésen már 30 ezer dollárt is ajánlottak a 2004-ben, 93 éves korában elhunyt politikus véréért. A PFS Auctions azonban most közölte, hogy a tulajdonos a kémcsövet az árverés hírére felháborodott közleményt kiadó Reagan Alapítványnak adományozza.

A vérmintát a tulajdonos - egy ismeretlen gyűjtő - állítása szerint ez év februárjában vásárolta egy nyilvános árverésen az Egyesült Államokban, 3500 dollárért. Birtokában van az eredeti tulajdonos igazolása, mely szerint az 1981-ben az elnök ellen elkövetett sikertelen merénylet után vették le a vért Reagantől, és hozzá úgy került, hogy az édesanyja abban a kórházban dolgozott, ahol Reagant a merénylet után kezelték.

Reagant egy John Hinckley Jr. nevű férfi lőtte meg 1981-ben a washingtoni Hilton Hotel előtt. A golyó kilyukasztotta az elnök tüdejét, de ő túlélte a merényletet. A bíróság később úgy találta, Hinckley nem bűnös, mivel elmebeteg, így a férfi azóta is pszichiátriai kezelés alatt áll.