Emberhúsos kapszulákat keresnek a dél-koreai vámosok

Vágólapra másolva!
Fokozott ellenőrzéseket vezetnek be a porított emberhúst tartalmazó kapszulák miatt a dél-koreai vámosok. A gyógyhatásúnak vélt kapszulák a hatóságok szerint valójában egészségkárosítóak.
Vágólapra másolva!

Alaposabb vámellenőrzéseket vezet be Dél-Korea, miután elszaporodott a gyógyhatásúnak hirdetett, porított emberhúst tartalmazó kapszulák kereskedelme. A koreai vámosok tavaly óta 17 500 ilyen kapszulát foglaltak le.

A Kínából származó, különböző betegségeket gyógyító, és az ellenálló képességet javító hatásúnak vélt kapszulák a dél-koreai hatóságok szerint valójában tele vannak bacilusokkal és egészségügyi kockázatot jelentenek - jelentette a BBC brit közszolgálati adó internetes kiadása, Dél-Koreai hírforrásokra hivatkozva.

A kapszulák állítólag elhunyt csecsemők és elhalt magzatok porított szöveteit tartalmazzák, és postán vagy utasok poggyászában csempészik be őket az országba Kína északkeleti részéből. A gyakorlatra tavaly ősszel hívta fel a figyelmet egy dokumentumfilm.

A kínai egészségügyi minisztérium akkor vizsgálatot ígért az ügyben, de közölte szigorúan kezelik az elhunyt csecsemők és magzatok maradványait.