Csoportos nemi erőszak miatt is nyomozhatnak Strauss-Kahn ellen

Dominique Strauss-Kahn az IMF korábbi vezetője, ügyének tárgyalásán New Yorkban, szexbotrány
Vágólapra másolva!
Újabb szexuális bűncselekmény gyanúja került elő Dominique Strauss-Kahn ellen, aki tavaly lemondani kényszerült a Nemzetközi Valutaalap (IMF) elnöki posztjáról, mert egy New York-i szobalány azt állította, meg akart erőszakolni. Franciaországban egy hasonló ügyben már folyik egy nyomozás ellene, amelyet most kiterjeszthetnek: egy belga prostituált ugyanis azt állítja, a francia politikus és három másik férfi csoportos nemi erőszakot követtek el rajta.
Vágólapra másolva!

Újabb nyomozás indulhat szexuális bűncselekmény gyanújával az IMF korábbi vezetője, Dominique Strauss-Kahn ("DSK") ellen. A Lille-i hatóságok jelenleg is nyomoznak prostitúcióval összefüggésben a francia politikus ellen - írja a BBC.

Az újabb ügyben egy belga prostituált azt állítja, hogy DSK és három másik férfi 2010 decemberében erőszakot követtek el rajta Washington DC-ben. Az állításokat részben megerősítette egy másik belga prostituált, aki azt mondja, tanúja volt a nemi erőszaknak. Feljelentsét tenni ugyanakkor egyikük sem akart. Az ügyészek jelenleg vizsgálják az ügyet, és ezután döntik majd el, hogy erre is kiterjesszék-e a már folyamatban levő nyomozást.

Tavaly a szocialista Strauss-Kahn kénytelen volt lemondani Franciaország elnökjelöltségéről, miután egy New York-i ügyben meggyanúsították nemi erőszak kísérletével. Bár az ügyet ejtették, DSK-nak az IMF elnöki posztjáról is le kellett mondania a botrány közepette.

Idén márciusban pedig Franciaországban újabb nyomozás indult ellene - ez az, amelyik jelenleg is tart (itt olvashat róla bővebben). Strauss-Kahn azt elismerte, hogy részt vett olyan partikon, amelyekre a hatóságok szerint egy banda szállított prostituáltakat, de azt tagadta, hogy tudott volna arról, hogy a szexpartikon részt vevő nők prostituáltak lettek volna.

Ebben az ügyben három további férfi ellen folyik nyomozás: érintettek még Fabrice Paszkowski és David Roquet üzletemberek, valamint Jean-Christophe Lagarde rendőrtiszt. A most előkerült washingtoni ügyben is éppen ezt a négy férfi vett részt a csoportos nemi erőszakban a gyanú szerint.

Ez utóbbi gyanút DSK vagy az ügyvédei eddig nem kommentálták. Az AFP francia hírügynökség szerint az ügyészség dönthet arról, hogy erre az ügyre is kiterjeszti a nyomozást, vagy elrendelhet egy előzetes vizsgálatot, amelynek azt kell kiderítenie, van-e ehhez elég bizonyíték.