Árjának akart kinézni a norvég tömeggyilkos

Vágólapra másolva!
Aggódott a külseje miatt, és többek között ezért műttette meg az orrát a norvégiai tömeggyilkos, Anders Breivik. Egy barátja tanúskodott a tárgyaláson, és elmondta, hogy Breivik toleránsnak tűnt, és soha nem kereste a bajt.
Vágólapra másolva!

Megkezdődött a norvégiai tömeggyilkos, Anders Breivik barátainak meghallgatása a hetek óta tartó bírósági tárgyaláson. Először egy tűzoltó foglalkozású férfit hallgatott meg a bíróság. A tanú azonosságát nem fedték fel, és a férfi kérésére Breiviket is kizárták a meghallgatásról.

A tanú azt mondta, hogy Breivik mindig kedves volt vele és többi barátjával is. "Élveztem a társaságát. Ha nem élveztük volna, nem lettünk volna vele" - mondta a férfi, hozzátéve, hogy egy "kicsit dekadensnek" tartotta viszont azt, hogy Breivik megoperáltatta az orrát azért, hogy árjának tűnjön.

Breivik korábban azt vallotta, hogy az orrműtétre azért volt szükség, mert megütötte egy pakisztáni férfi, barátja ugyanakkor nem tudott ilyen támadásról. A tanúskodó barát megjegyezte, hogy Breivik általában elég toleránsnak tűnt, és soha nem kereste a bajt.

A tárgyalás várhatóan június végéig tart. A bíróságnak többek között azt kell megállapítania, hogy a vádlott beszámítható-e. Ha igen, akkor börtönbe kerül, ha viszont nem, akkor pszichiátriai intézetbe küldik.

Breivik tavaly nyáron ölt meg összesen 77 embert. Nyolcan egy bombatámadásban vesztették életüket Oslóban, a többi áldozatot pedig egy politikai rendezvényen lőtte le. A férfi azt állította, hogy a multikulturalizmus és a kulturális marxizmus elleni háborúja részeként hajtotta végre a támadásokat.