Vágólapra másolva!
A csicskákat felhajtó 38 éves Sz. János bűnösnek vallotta magát. A hamiltoni magyar emberkereskedő banda ügyében ez már a kilencedik ítélet, ez a szám éppen a fele a hasonló bűncselekmények miatt Kanadában hozott ítéleteknek.
Vágólapra másolva!

A hamiltoni magyar embercsempész banda újabb tagját, az áldozatok felhajtóját ítélték el kedden a kanadai városban - írja internetes oldalán a Hamilton Spectator című lap.

A 38 éves Sz. János bűnösnek vallotta magát bűnszövetkezetben elkövetett emberkereskedelem vádjában. Ezért a még február 22-én letartóztatott felhajtónak - akinek az volt a feladata, hogy jó kereseti lehetőségekkel kecsegtetve toborozzon Magyarországon embereket - az ítélet szerint további két évet kell börtönben töltenie. A bíróság szerint a vádlott jogtalanul jutott 31 ezer dollár szociális támogatáshoz is.

A hamiltoni magyar emberkereskedő banda ügyében ez már a kilencedik ítélet, ez a szám éppen a fele a Kanadában hasonló bűncselekményekért hozott ítéleteknek.

Két éve zajlik a nyomozás Kanada történetének legnagyobb emberkereskedelmi bűnügyében: az összes szereplő Magyarországról kivándorolt roma. Az [origo] a helyszínen, a Torontóhoz közeli Hamilton városában járt utána a pincében lakó csicskákról, ellopott, milliókat érő csekkekről és egy kiterjedt, magyarok alkotta bűnszervezetről szóló történetnek.

Április elején egy kanadai újság azt írta, hogy az elítélt magyar emberkereskedők bérgyilkost fogadtak, akinek egy ügyészt, két nyomozót és a magyar bűnszervezet ellen tanúskodó csicskákat kellett volna meggyilkolnia. A bérgyilkos éppen úton volt Magyarországról Kanadába, amikor a kanadai határőrség feltartóztatta.