Kivégeznék az istenkáromlókat Kuvaitban

Vágólapra másolva!
A síita képviselők megpróbálták elérni, hogy törvény védje a szidalmazástól az ő tizenkét imámjukat is, de ezt a szunnita többség nem támogatta Kuvaitban.
Vágólapra másolva!

Megszavazta a kuvaiti parlament csütörtökön a büntető törvénykönyv módosítását, aminek nyomán ezentúl halállal büntethető az istenkáromlás, valamint Mohamed prófétának és asszonyainak a megsértése.

A törvényhozás 46 tagja, köztük a kormány tagjai szavazták meg a szigorítást, amelyet még egy második olvasásban is jóvá kell hagyni, mielőtt a kormány kihirdeti. Négy síita képviselő voksolt ellene, ketten nem voltak jelen a szavazáson, egy szunnita - de a síitákhoz közel álló - képviselő tartózkodott.

A síita képviselők azt kérték, hogy a törvény szigorítása vonatkozzon az ő tizenkét imámjuk megsértőire is, de ezt a szunnita többségű parlament elutasította.

A múlt hónapban egy síitát őrizetbe vettek, mert megsértette Mohamed prófétát, egyik asszonyát, Aisát és társait. A gyanúsított, Hamad an-Naki azóta őrizetben van, kihallgatása folyik, és bíróság elé kerül. Hétfőn hétévi börtönbüntetésre ítéltek egy szunnitát, aki sértőnek minősített megjegyzéseket tett a síita közösségre a Twitteren.