Szökött pingvint keresnek Tokióban

Vágólapra másolva!
Egyelőre nem tudni, hogy az egyéves Humboldt-pingvin hogyan tudott megszökni a tokiói víziparkból, a szakemberek szerint hatalmas sebességgel úszott el. Két napja nagy erőkkel keresik, utoljára a tokiói folyó torkolatánál látták.
Vágólapra másolva!

Elszökött egy pingvin egy tokiói víziparkból, az egyéves Humboldt-pingvint a japán főváros egyik folyójának torkolatánál látták utoljára - írja internetes oldalán a BBC. A pingvin tavaly januárban született a tokiói víziparkban, ahol 134 társával együtt élt.

"Akkor tudtunk meg, hogy a pingvin elszökött, amikor a szomszédos állatkert igazgatója e-mailben fotót küldött nekünk róla vasárnap" - mondta a vízipark illetékese az AFP hírügynökségnek. A vízipark munkatársai még mindig próbálják befogni a pingvint, amely hatalmas sebességgel úszott el.

Forrás: AFP/Tokiói Tengeriélet Park

A hatvancentis pingvint a tokiói öbölbe torkolló Kjú-Edo folyóban látták utoljára. A vízipark illetékese szerint egyelőre nem világos, hogy a pingvin hogyan tudott megszökni.

A vadon élő Humboldt-pingvinek nagy része Chile és Peru csendes-óceáni partvidékén és szigetein fordul elő, zömmel a trópusi éghajlati övben. Számuk az utóbbi időben jelentősen visszaesett, egyrészt az óceán vizének melegedése, másrészt az élelem mennyiségének csökkenése miatt.