Szabadnapot hirdet a kommunista Kuba a pápa látogatására

Vágólapra másolva!
Munkaszüneti nappá nyilvánítja a kubai kormány azt a napot, amelyen a római pápa az országba látogat. A kommunista kormány ezzel akarja elősegíteni, hogy minél többen vehessenek részt a pápa március végére tervezett látogatásán.
Vágólapra másolva!

Fizetett szabadnapot kapnak a kubai dolgozók arra napra, amikor XVI. Benedek pápa a kommunista szigetországba látogat - közölte szombaton a kubai munkaügyi minisztérium. Kuba ezzel akarja lehetővé tenni, hogy minél több állami dolgozó lehessen jelen a pápa látogatásán. A szabadságot Havanna és Santiago állami vállalatainak dolgozói kapják, hogy nagy tömegekben üdvözölhessék a pápát.

A pápa március 26. és 28. között, egy mexikói látogatás után érkezik Kubába, a történelmi jelentőségű látogatásra a kubai kormány és a Vatikán is nagyon készül. A kubai kommunista párt lapja szerint kormány a havannai repülőtér fő terminálját teljes egészében a pápai látogatásnak szenteli, így az érkezés napján onnan minden egyéb járatot más terminálokra irányítanak át.

A Vatikán pár nappal korábban azt jelentette be, hogy egy félméteres kubai krokodilt küld Kubának a kapcsolatok javításának reményében. A veszélyeztetett fajnak számító kubai krokodilt egy olasz utazó csempészte ki Kubából még 2011-ben, de Olaszországban lefülelték, és elkobozták tőle az állatot. A hüllő visszajuttatásával a Vatikán azt akarta elérni, hogy megágyazzanak a pápa látogatásának, és a kubaiak legalább olyan meleg fogadtatásban részesítsék XVI. Benedeket, mint a krokodilt - mondta az Independent című brit lapnak a Vatikán egykor Kubában szolgáló diplomatája, Giovanni Becciu.