Rágcsálók miatt zárattak be egy New York-i magyar cukrászdát

Vágólapra másolva!
A Columbia Egyetem környékén működő magyar cukrászdát két napra bezáratták, miután rágcsálóürüléket találtak a hely pincéjében. Az ellenőrök a konyhapultok és az edények tisztán tartásával sem voltak elégedettek.
Vágólapra másolva!

Magyar cukrászdát zártak be néhány napra a New York-i Columbia Egyetem környékén a múlt héten, miután a város egészségügyi osztályának ellenőrei rágcsálókra utaló nyomokat (többek között rágcsálóürüléket) találtak az étteremben, valamint helytelenül tárolták és tisztították a konyhai edényeket és a konyhapultokat - írja az egyetemi lap online kiadása. Két nappal később, két másik ellenőrzés után azonban engedélyt adtak a hely kinyitására.

A feltárt hiányosságok többségére az étterem pincéjében bukkantak, ahol ételeket nem tároltak a tulajdonosok. A cukrászda tulajdonosa szerint rosszul működik a város népegészségügyi ellenőrző rendszere, az egyetemistákat azonban egyáltalán nem zavarja, hogy bezárták pár napra a magyar helyet. "A legtöbb éttermet, ahol enni szoktam, bezárták már. Megesik az ilyen" - mondta az egyik diák. Másikuk szerint a magyar hely tökéletes kávézásra és tanulásra. Ahogy fogalmazott: amíg nem látható a probléma, őt nem zavarja.