Lemondott a tulajdonosa a japán szellemhajóról

Kanada partjai felé sodródik a cunami által elragadott szellemhajó, japán halászhajó
Vágólapra másolva!
Már nem kell japán tulajdonosának az a halászhajó, amely a tavaly márciusi japán földrengés és szökőár után szabadult el és sodródott át a Csendes-óceánon. A hajót a múlt héten fedezték fel a kanadai partoknál. A tulaj közölte, tőle megsemmisíthetik a szellemhajót.
Vágólapra másolva!

Nincs szüksége már arra a halászhajóra japán tulajdonosának, amelyet a napokban fedeztek fel, amint szellemhajóként sodródik a kanadai partok közelében. Ezt a japán parti őrség közölte. "A tulajdonos azt mondta, már nem kell neki a hajó" - közölte a parti őrség egyik szóvivője.

"Nem is álmodtam volna, hogy átjut a Csendes-óceánon" - idézte a Jomiuri Simbun japán lap a hajó közelebbről nem azonosított tulajdonosát. "Már lemondtam a tulajdonjogomról. Azt szeretném, ha (a japán kormány) segítene megbeszélni az érintett országokkal, hogy megsemmisítsék."

Forrás: Kanadai Közelekedési Minisztérium

A 65 méter hosszú hajó egy Japán északi, Hokkaido szigetén található Hakodatében működő halászati cég tulajdonában volt, és a Hacsinohe nevű településnél horgonyzott, amikor a cunami lecsapott.

A Haida Gwaii szigetektől 275 kilométerre, Vancouvertől 1500 kilométerre északra sodródó hajót a kanadai parti őrség a vízi közlekedést veszélyeztető tárgyként tekinti, ezért folyamatosan figyelemmel kísérik, merre sodródik. Úgy becsülik, 50 nap múlva érhet a partok közvetlen közelébe.