Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az Amnesty International (AI) nemzetközi emberijog-védő szervezet túlélők beszámolóira hivatkozva azt jelentette, hogy gyakran gumibottal, puskatussal, korbáccsal ütik a foglyokat a szíriai börtönökben, rendszerint kezüknél fogva felfüggesztik őket, hogy semmiképpen se tudjanak védekezni.
Vágólapra másolva!

A legkegyetlenebb kínzásoknak vetik alá Szíriában az őrizetbe vett rendszerellenes felkelőket - írja legújabb jelentésében az Amnesty International (AI) nemzetközi emberijog-védő szervezet.

Szerdán megjelent beszámolójában Jordániába menekült, a börtönök poklát túlélőket idézve az AI megállapította, hogy a kínzási módszerek a hetvenes-nyolcvanas évek sötét időszakát idézik, amikor a jelenlegi elnök apja, Háfez Aszad is könyörtelenül megtorolta a hatalmát megkérdőjelezők cselekedeteit.

Az AI-nek beszámoló ellenzékiek elmondták, hogy az őrizetbe vetteket letartóztatásuk után alaposan elverik, majd a börtönökben lidérces világ várja őket. A fegyőrök gumibottal, puskatussal, korbáccsal ütlegelik a foglyokat, rendszerint kezüknél fogva felfüggesztik őket, hogy semmiképpen se tudjanak védekezni.

Az elektrosokk is elterjedt kínzási módszer - mutat rá az AI jelentése, amelyet egy nappal a szíriai népfelkelés kitörésének első évfordulója előtt hoztak nyilvánosságra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről