Tömegverekedés lett az ügyvédek és újságírók vitájából Indiában

Vágólapra másolva!
Ádáz csatát vívtak egymással az ügyvédek és az újságírók egy indiai város bíróságán, amit a rendőröknek csak könnygáz bevetésével sikerült megfékezniük. A konfliktust az okozta, hogy a jogászok szerint a média elfogultan tudósított egy korábbi sztrájkjukról.
Vágólapra másolva!

Egy rendőr súlyosan, 15 pedig könnyebben megsérült, amikor megpróbáltak megfékezni az ügyvédek és újságírók közt kialakult tömegverekedést India déli részén, Bangalor városában. Az ügyvédeket az dühítette fel, hogy szerintük a média elfogultan tudósított a januári sztrájkjukról, amelyet a rendőri erőszak elleni tiltakozásként szerveztek.

A verekedés akkor tört ki, amikor a riporterek nagy számban jelentek meg a bangalori bíróság előtt, ahol éppen Karnataka szövetségi állam egyik korábbi miniszterének illegális bányászat vádja miatt indult ügyét tárgyalták. A BBC-nek nyilatkozó szemtanúk szerint ádáz csata alakult ki, a jogászok a bíróság felső emeleteiről dobáltak köveket a kiérkező rendőrökre.

A rendőrség végül csak könnygáz és gumibot bevetésével tudta megfékezni a tömegverekedést. Sadananda Gowda, Karnataka állam főminisztere vizsgálatot rendelt el a történtek miatt. "Nagyon komolyan vesszük ezt az ügyet. Senkit nem fogunk kímélni" - mondta a főminiszter.