Huszonöt rendőrrel végeztek Irakban

Vágólapra másolva!
Huszonöt rendőrt öltek meg, kettőt pedig elraboltak az iraki Hádiszában. A fegyveresek összehangolt támadásokat indítottak a rendőrségi ellenőrző pontok ellen.
Vágólapra másolva!

Összehangolt támadásokat indítottak rendőrségi ellenőrző pontok ellen hétfőn hajnalban az iraki fővárostól 210 kilométerrel északnyugatra lévő Hádisza városban, és megöltek 25 rendőrt - közölték hivatalos források.

A támadók összesen körülbelül ötvenen voltak, közülük sokan katonai egyenruhát viseltek, és két magas rangú tisztet elraboltak - mondta egy rendőr alezredes. A támadások helyi idő szerint hajnali két óra körül kezdődtek. Anbár tartomány kormányzójának szóvivője szerint viszont katonákat támadtak meg a merénylők, akik a belügyminisztérium ellopott járműveivel közlekedtek.

Az alezredes szerint az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat áll a támadások hátterében, mert az egyik autóban a szervezetre utaló nyomokra bukkantak. Az alezredes elmondása alapján a katonai egyenruhás támadók először Hádiszáról keletre csaptak le ellenőrző pontokra, majd a városba hajtottak, ahol újabb fegyveresek csatlakoztak hozzájuk.

Ez után erőszakkal behatoltak Mohammed es-Sofer ezredesnek, a hádiszai különleges egységek egykori parancsnokának az otthonába, és magukkal hurcolták a főtisztet, miután három testőrét lelőtték. Elraboltak otthonából egy századost is, akinek három testőrével úgyszintén végeztek.

A hatóságok a városban kijárási tilalmat rendeltek el, rendőrök és katonák fésülik át a területet a támadók után kutatva.