Gyerekeket áldoztak föl Mexikóban

Vágólapra másolva!
Két tízéves gyerek, valamint egy nő rituális megölésével gyanúsítanak egy mexikói szektát a hatóságok. A La Santa Muerte (Szent Halál) nevű csoport nyolc tagját letartóztatták szombaton.
Vágólapra másolva!

Nyolc embert letartóztattak rituális gyilkosságok gyanújával Mexikóban, miután két tízéves fiú és egy nő vesztette életét különböző szertartások során az ország északi részén - közölte a brit BBC szombaton. A hatóságok szerint a letartóztatott nyolc ember a La Santa Muerte (Szent Halál) nevű szekta tagja volt.

A mexikói rendőrség szóvivője szerint a három áldozat vérét egy oltár körül locsolták szét. Az oltáron pedig egy bálvány állt, egy koponya, amely egy kaszát tart. A BBC szerint a szekta egyre nagyobb népszerűségnek örvend Mexikóban. A három gyilkosság közül egy az elmúlt hónapban történt, míg a másik kettő 2009-ben, illetve 2010-ben.

A nyomozás eddigi adatai szerint a rituális szertartáson felnyitották az áldozatok vénáit, majd a kifolyó vérüket egy tárolóedénybe fogták fel. Korábban a szekta kapcsán nem merültek föl bűncselekmények, a most letartóztatott nyolc ember nagy része ugyanannak a családnak volt a tagja.