Eloltották a krasznahorkai tüzet

Füst száll a magasba a krasznahorkai várból, Rozsnyó közelében
Vágólapra másolva!
A rendőrség a várat és környékét még megfigyelés alatt tartja, de nem számolnak azzal, hogy újra tűz ütne ki a műemléknél.
Vágólapra másolva!

Még vasárnap éjjel is készenlétben voltak a tűzoltók és a rendőrök a krasznahorkai várnál, amelynek a falba épített elszenesedett fa részei a szombati tűzeset után az erős szélben újra felizzottak. A tűzoltás hétfőn délután két óra körül fejeződött be - jelentette az MTI pozsonyi tudósítója a rozsnyói kerületi tűzoltóság vezetőjére hivatkozva.

"A tüzet sikerült eloltani, a rozsnyói tűzoltóság egységei elvonultak a területről" - mondta a rozsnyói kerületi tűzoltó-kapitányság vezetője. Hozzátette, hogy a rendőrség a várat és környékét még megfigyelés alatt tartja, de nem számolnak a tűzeset kiújulásával.

A múzeumi szakemberek folyamatosan szállítják el a várból a műkincseket, kiállítási tárgyakat. A kárt szenvedett várból egyelőre a település kultúrházába viszik a több évszázados múltra visszatekintő ereklyéket, innen a tervek szerint Kassára szállítják megőrzésre mindaddig, amíg a vár leégett részeinek újjáépítése be nem fejeződik.

A krasznahorkai vár szombat kora délután gyulladt ki.