Be voltak kapcsolva a biztonsági övek a belga buszon

Vágólapra másolva!
A sofőr nem gyorsított a baleset idején, és be voltak kapcsolva a gyerekek biztonsági övei is azon a buszon, amely szerda hajnalban egy alagút falának ütközött Svájcban. A balesetben 28-an meghaltak.
Vágólapra másolva!

Nem gyorsított a baleset idején az a belga busz, amely egy alagút falának ütközött szerda hajnalban Svájcban - közölte Olivier Elsig svájci ügyész a balesetről tartott sajtótájékoztatóján. A szerencsétlenségben 28 ember meghalt, köztük heten holland állampolgárok voltak, huszonnégyen megsérültek. Az áldozatok között 22 gyerek van.

Az AP hírügynökség tudósítása szerint az ügyész elmondta, hogy a gyerekek biztonsági öve be volt csatolva a baleset idején, és a busz nem ütközött más járművel. Elsig szerint a baleset lehetséges oka lehet a busz technikai vagy a sofőr egészségi állapota, valamint emberi hiba. A nyomozók jelenleg ezeket vizsgálják.

A belga rendszámú turistabusz az A9-es autópályán Siders (Sierre) városkánál ütközött neki egy alagút falának. A mentés egész éjszaka tartott, a sérülteket helikopterrel és mentőautókkal vitték a környező kórházakba.