Átállt a felkelőkhöz egy szíriai miniszterhelyettes

Vágólapra másolva!
Az olajipari miniszter helyettese az után döntött így, hogy a kormány erői bombázták és elpusztíották Homsz egy részét. Eddig ő a legmagasabb rangú vezető, aki átállt a szíriai elnök uralma ellen közel egy éve kirobbant lázadás oldalára.
Vágólapra másolva!

Abdo Husszameldin, a kőolaj- és természeti kincsek minisztériumának helyettes vezetője szerda éjjel jelentette be, hogy lemond tisztségéről és távozik a kormányzó Baasz pártból is - írja internetes oldalán a BBC.

A miniszterhelyettes az után jelentette be lemondását, hogy az ENSZ humanitárius vezetője bejelentette, hogy a hónapok óta ostromlott Homsz városának több része megsemmisült, miután a kormány erő bombázták a várost - számolt be a BBC.

"Én, Abdo Husszameldin mérnök, kőolajipari miniszterhelyettes...bejelentem lemondásomat. Csatlakozok az igazságtalanságot és a rendszer brutális elnyomását elvető nép forradalmához" - mondta a politikus.

Eddig Husszameldin a legmagasabb rangú vezető, aki átállt a Bassár el-Aszad elnök uralma ellen közel egy éve kirobbant lázadás oldalára. A politikus élesen bírálta Oroszországot és Kínát, azzal vádolva a két ország kormányait, hogy "nem a szíriai nép barátai, hanem partnerek szíriaiak meggyilkolásához".

Hangsúlyozta, hogy 33 éven keresztül dolgozott a szíriai kormányban, és nem akarja életét "egy bűnöző rezsim szolgálatával" letölteni.