Elhunyt Whitney Houston

meghalt Whitney Houston 2012.02.11-én
Vágólapra másolva!
Holtan találtak Whitney Houston amerikai énekesnőre szállodai szobájában Beverly Hillsben szombaton. Halálának oka egyelőre ismeretlen. Negyvennyolc éves volt. A rendőrök még az énekesnő lányát sem engedték be anyja holttestéhez.
Vágólapra másolva!

(Whitney Houston halálának lehetséges okáról itt olvashat. Az énekesnő zenei életművéről szóló összefoglalót itt találja, filmes karrierjének főbb állomásairól pedig itt olvashat.)

Szombaton 48 éves korában elhunyt Whitney Houston amerikai énekesnő. Ezt kiadója, Kirsten Foster erősítette meg több amerikai hírforrásnak. A beszámolók szerint holttestére Beverly Hills-i szállodájának szobájában találtak rá, halálának oka egyelőre nem tisztázott.

Houston a Grammy-díj vasárnap esti átadására érkezett Los Angelesbe, szombat este fellépett volna Clive Davis lemezproducer hagyományos Grammy-díj-átadó előtti partiján. Néhány órával a fellépés előtt hunyt el.

A tmz.com szerint az énekesnő utoljára csütörtökön mutatkozott nyilvánosan, egy Grammy-díj-átadót megelőző partin. Állítólag remekül érezte magát, és még egy dalt is előadott.

Az énekesnőt megtaláló emberek a sürgősségi mentőket hívták ki, közölte a Los Angeles Times című lappal a rendőrség. A hotelben éppen tűzoltók tartózkodtak, ők értek oda először, és megpróbálták visszahozni Houstont. A kiértkező mentők megpróbálták újraéleszteni az énekesnőt. Nem jártak sikerrel, így húsz perces próbálkozás után megállapították a halál beálltát.

Whitney Houston lányát, Bobbi Kristinát a tmz.com információi szerint nem engedték be a szállodai szobába a rendőrök. Bűnügyi források szerint a lány néhány órával az énekesnő halála után jelent meg a Beverly Hilton szálloda negyedik emeletén, ahol a nyomozók közölték vele, hogy senki nem nézheti meg a holltestet. Bobbi Kristina a tudósítások szerint üvölteni kezdett a rendőrökkel és követelte, hogy bemehessen a szobába. Nem sokkal később Whitney unokatestvére is megjelent a szállodában, azonban őt is elküldték a helyszínről.

A Los Angeles Times szerint a haláleset vizsgálata hónapokig is eltarthat, legalábbis más esetekben, amikor hírességek haltak meg, hosszan elhúzódtak például a toxikológiai vizsgálatok. A Beverly Hills-i rendőrség őrmestere, Mark Rosen azt közölte, jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy drogfogyasztás állna az énekesnő halálának hátterében. Egyelőre nem zárják ki az idegenkezűséget sem, de Rosen kijelentette, nem voltak nyilvánvaló nyomai gyilkosságnak a szobában. Az ügyben a Beverly Hills-i rendőrség mellett a Los Angeles megyei halottkém irodája is vizsgálódik.

Forrás: AFP/Getty Images/Toby Canham
A galériáért kattintson!

Whitney Houston karrierje az 1980-90-es években volt a csúcson, több mint 170 milliós példányszámban fogytak albumai. Nyert két Emmy- és hat Grammy-díjat, és világsikerű filmekben is szerepelt. Az 1990-es évek vége óta azonban egyre kevesebb lemezt adott ki, a hírekbe leginkább csak drogproblémái miatt került bele. Mivel Houston sokáig küzdött a drogfüggőségével, a tmz.com szerint a rendőrség kifejezetten kutat kábítószerek után a szobájában, de egyelőre nincs információ arról, hogy az énekesnő halálának köze van-e a droghoz.

Egy gyermeke van, Bobbi Kristina, aki a Bobby Brown zenésszel való házasságából született. A házasság 1992-től 2007-ig tartott.