Rátámadtak a pilótára egy brazil utasszállító gépen

Vágólapra másolva!
A lábánál fogva húztak ki a stewardessek a pilótafülkéből egy megvadult utast, aki szombat délután rátámadt egy brazil utasszállító gép kapitányára. A csetepaté miatt a gép egy időre veszélyesen megdőlt, ezért pánik tört ki a fedélzeten, de az utasok végül leteperték a rúgó-harapó támadót. A repülőn utazott egy brazil miniszter is, a gép végül kényszerleszállást hajtott végre.
Vágólapra másolva!

Kényszerleszállást hajtott végre a brazíliai székhelyű TAM légitársaság egyik utasszállító repülőgépe Brazíliában, miután egy utas a pilótafülkében rátámadt az egyik pilótára - közölte vasárnap a helyi rendőrség. A 8047-es számú járat az uruguayi fővárosból, Montevideóból tartott Sao Paulóba helyi idő szerint szombat délután. Rajta utazott az uruguayi ipari miniszter és kísérete is.

Utasok beszámolói szerint az út közben egy férfi egyszerűen berontott a pilótafülkébe. Nem sokkal ezután a gép élesen bedőlt jobbra, mire a fedélzeten pánik tört ki. A kapitány a hangosbeszélőn kért segítséget, majd két légiutas-kísérő jött ki a pilótafülkéből, az utasok segítségét kérve. Az utaskísérők a támadót a lábánál fogva húzták ki a pilótafülkéből.

Beszámolók szerint tíz percbe telt, mire a rúgkapáló férfit oda tudták szíjazni egy üléshez. A támadó megütötte a stewardesseknek segítő utasokat, és egyiküket meg is harapta. Az utasok szerint úgy tűnt, hogy a fiatalember pszichológiai eset, és "rohama" van.

A repülőgép 20 perccel az eset után biztonságosan leszállt Brazília déli részén, Porto Alegrében. A támadót egy pszichiátriai intézetbe szállították.