Mugabe: Jobb vagyok Jézusnál

Vágólapra másolva!
Öt órai kelés, tornagyakorlatok és bőséges táplálkozás - ezek Rubert Mugabe egészségmegőrző javaslatai. A zimbabwei elnök születésnapi interjújában arról győzködött mindenkit, hogy nincs halálos betegsége.
Vágólapra másolva!

Tagadta, hogy rákos beteg lenne Robert Mugabe zimbabwei elnök. A most 88 éves államfő immár 32 éve van hatalmon, és most arra készül, hogy jövőre ismét indul a választáson.

Mugabe viccel igyekezett elütni a találgatásokat arról, hogy egészségi állapota esetleg megromlott, ezért vetődtek fel ötletek a 2013-ra tervezett választás előre hozataláról. "Kicsattanok az egészségtől" - mondta, majd a BBC által amúgy katolikusként említett elnök megjegyezte: tulajdonképpen jobb Jézus Krisztusnál. "Ő csak egyszer halt meg és támadt fel, én már sokszor" - fejtette ki.

A WikiLeaks tavaly olyan amerikai diplomáciai táviratokat szivárogtatott ki, amelyek szerint Mugabenak prosztatarákja van , és az orvosok kevesebb mint őt évet jósolnak neki. Az elnök azonban igyekezett mindezt cáfolni, a születésnapi interjúban fitness-tanácsokat is adott. ezek szerint reggel ötkor kell kelni, tornagyakorlatokat kell végezni, és jól kell enni.

Mugabet világszerte az emberi jogok súlyos megsértésével vádolják, és a többi között arra emlékeztetnek, hogy 2008-ban a hadsereg és a rendőrség az ő utasítására támadt ellenzéki tüntetőkre. Szerinte azonban mindez hazugság, amit az angolok találtak ki, bosszúból, amiért Mugabe megfosztotta fehéreket a földjeiktől.