Nem biztos, hogy elbírja az internet a londoni olimpiát

Vágólapra másolva!
Egy brit kormányzati dokumentum szerint fel kell rá készülni, hogy gondok lehetnek az internetszolgáltatással augusztusban, az olimpia idején. A várható közlekedési nehézségek miatt a kormány távmunkára ösztönöz, de előfordulhat, hogy a túlterhelt hálózat nem bírja majd kiszolgálni a felhasználókat.
Vágólapra másolva!

Lehetséges, hogy a túl nagy igénybevétel miatt korlátozni kell majd a vállalkozások internet-hozzáférését a nyári londoni olimpiai játékok idején - figyelmeztetett a brit kormány a vállalkozások olimpiai felkészülését segítő kiadványban. A Guardian című lap vasárnapi cikke szerint a kormány arra ösztönzi a cégeket, hogy az olimpia idején igyekezzenek rugalmas munkaszervezéssel enyhíteni a nyomást.

"Elképzelhető, hogy az internetszolgáltatás a szokásosnál lassúbb lesz a játékok során, nagyon súlyos esetekben pedig előfordulhat kimaradás is amiatt, hogy egyszerre túl sok ember használja az internetet" - áll a dokumentumban. A figyelmeztetés szerint elképzelhető, hogy a szolgáltatók csúcsidőben maximalizálják az adatátvitelt, hogy minden felhasználó hozzáférhessen az internethez.

"Sok cég még mindig nem készült fel arra a komoly veszélyre, amelyet az olimpiai játékok jelentenek" - mondta a Guardiannek Kathryn Hurt, egy irodabérletet kínáló cég projektvezetője. Szerinte nagyon sok szó esik a közlekedési problémákról, de nagyon keveset foglalkoznak az internetes forgalommal. Fennáll a kockázata annak, hogy sokan otthonról akarnak majd dolgozni, de nem biztos, hogy ezt a hálózat elbírja - figyelmeztetett Hurt.

A kormány kifejezetten arra bátorítja a cégeket, hogy a zsúfoltság csökkentése érdekében minél többen dolgozzanak otthonról az olimpia idején. A közlekedési minisztérium már elindított egy egyhetes kísérleti projektet is, hogy felmérjék, a kormányhivatalok hogyan tudnak távmunkával működni. Azt remélik, a távmunka általánossá válhat a közigazgatásban, a tisztviselők pedig videokonferenciákon kommunikálhatnak egymással.

Az olimpia és paralimpia a legnagyobb sportesemény a világon. A szervezők több mint 800 ezer nézőre és 55 ezer sportolóra, tisztségviselőre, szervezőre és újságíróra számítanak, aki naponta utazik majd a helyszínek között. A számítások szerint augusztus 3-án, a játékok első napján a londoni tömegközlekedésben részt vevők száma hárommillió fővel haladja majd meg az átlagos munkanapokon szokásos 12 milliót.