Ladával szakadt egy befagyott tóba négy orosz lékhorgász

Lada Niva teszt Szibériában
Vágólapra másolva!
A balatoni Hummerekéhez hasonló balesetet szenvedett néhány orosz lékhorgász, amikor beszakadt a jég a terepjárójuk alatt. Az oroszok egy Lada Nivával mentek rá a jégre mínusz 20 fokban, de a kocsi túl nehéznek bizonyult. A horgászok nem voltak olyan szerencsések, mint a magyar Hummerek vezetői, ketten a vízbe vesztek közülük.
Vágólapra másolva!

Beszakadt a jég egy négyfős horgászcsoport terepjárója alatt az oroszországi Orenburg közelében egy befagyott tavon - jelentette az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség. A horgászok egy Lada Nivával hajtottak rá az Ural folyó duzzasztásával keletkezett víztározóra, de a jég nem bírta el a kocsit. A beszakadt horgászok közül ketten a vízbe vesztek.

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának emberei búvárokkal kezdték meg az eltűnt horgászok keresését. A túlélők a kocsi első ülésén ültek, nekik sikerült kimászniuk, mielőtt az autó elmerült. (A túlélők utáni kutatásról itt talál képet.)

A baleset helyszínén az utóbbi napokban mínusz 20 Celsius-foknál alacsonyabb hőmérsékleteket mértek. Az előzetes vizsgálati adatok szerint a horgászok nem tartották be a biztonsági előírásokat.

Magyarországon a múlt héten két Hummer típusú terepjáróval szakadt be néhány ember a Balatonba, miután ráhajtottak a jégre, de akkor senki nem veszett a tóba. A beszakadt Hummerekről itt olvashat bővebben.