Kínai netezők lepték el Obama egyik közösségi oldalát

Vágólapra másolva!
Azt egyelőre nem tudták meghatározni, hogy a Kínából kommentelgető internetezők hogyan tudtak lyukat fúrni a nagy kínai tűzfalon, mindenesetre az amerikai elnök nemzetközi Google+ oldalát teljesen elárasztották hozzászólásaikkal. Kína alapvetően korlátozza az internethasználatot, és a nemzetközi közösségi oldalakat általában nem lehet elérni az országból.
Vágólapra másolva!

Kínaiak üzenetei árasztották el Barack Obama Google+ közösségi oldalát, miután Kína feloldotta annak korlátozását - írja a BBC. A brit hírcsatorna beszámolója szerint az amerikai elnök összes friss posztjához több százan szóltak hozzá, többen viccelődtek, mások viszont azt írták, hogy az Occupy mozgalom mintájára elfoglalják az oldalt.

A Google+ oldalt normál esetben nem lehet látogatni Kínában, mint ahogyan a többi közösségi oldalt sem, mivel a kínai vezetés elfogadhatatlannak tartja azokat. A nagy kínai tűzfalnak is nevezett szoftverről először azt hitték, hogy hermetikusan elzárja az országot, néhány napja azonban Kína több pontján is lyukat fedeztek fel rajta, és be tudtak lépni a nemzetközi oldalakra.

Azt egyelőre pontosan nem tudták meghatározni, hogy a netezők Kína melyik pontjáról látogatták az amerikai elnök oldalát, de az biztos, hogy valahonnan Kína belső részéből.

A Fehér Ház hivatalosan nem kommentálta a hatalmas kínai érdeklődést, de az egyik hozzászólónak azt írták, hogy ha Kína egyszer feloldja az internetes korlátozást, akkor az Egyesült Államoknak saját tűzfallal kell majd védenie közösségi oldalait.