Fillérekért dolgoztattak magyarokat román bűnözők

Vágólapra másolva!
Spanyolországban, Valencia környékén dolgoztattak fillérekért magyar munkásokat román bűnözők. A bűnbandának hat tagja volt.
Vágólapra másolva!

Egy román banda magyar állampolgárokat dolgoztatott fillérekért Spanyolország déli, főleg mezőgazdaságból élő vidékén - jelentette egy valenciai hírportál. A lap szerint hat embert letartóztattak a Citera-akció néven futó nyomozás során.

A rendőrség az után kezdett nyomozni, hogy kiderült, Tavernes de la Valldigna helységben és Valenciában lakó románok egy csoportja illegális tevékenységet folytat. A nyomozás során kiderült, hogy egy szervezett bandáról van szó, amelynek a tagjai különféle feladatokat láttak el. Egyesek a kiutaztatást szervezték meg Spanyolországba, amiért 300 eurót fizettettek. Mások a szállást, a munkába állást és a napi szállítást bonyolították le.

Mezőgazdasági munkát Valencia tartomány különböző pontjain találtak, de a munkásoknak csak filléreket adtak. Az első két gyanúsítottat február 2-án tartóztatták le, másik négyet a következő napokban. A csoport négy férfiból és két nőből állt.