Vágólapra másolva!
Egy kenyai szervezet bojkottra szólította föl a családi erőszak áldozatául esett kenyai férfiakat. A férfiakat védő szervezet javaslata szerint a férfiak hat napig ne egyenek otthon feleségük főztjéből, hanem az utcán, a többi hasonló helyzetbe került férfitársukkal közösen vacsorázzanak, ahol megoszthatják egymással a gondjaikat.
Vágólapra másolva!

Egy kenyai, a férfiak jogait védő csoport bojkottra szólította föl a családon belüli erőszak áldozatául esett férfiakat - írja a brit BBC hétfőn. A szervezet arra ösztönzi a kenyai férfiakat, hogy hat napon át ne egyenek a feleségük főztjéből, hanem gyűljenek össze az utcán, és a közös étkezés alatt beszéljék meg, milyen bántalmazások érték őket otthon.

A Férfiak fejlődéséért elnevezésű szervezet felmérése szerint az ország központi részében 460 ezer kenyai férfi számolt be arról, hogy partnere fizikálisan bántalmazta vagy érzelmileg terrorizálta volna. A szervezet szakértői szerint a kenyai férfiak bántalmazása azzal párhuzamosan folyamatosan nő, hogy a kenyai nők egyre függetlenebbekké válnak anyagilag. A szervezet felmérésének eredményét más források nem erősítették meg.

A kenyai társadalomban a férfiak nők felé mutatott elismerésének egyik formája, hogy az otthonukban, a feleségük főztjét vacsorázzák - írja a BBC.