Elvágták a kommunikációs vonalakat a szíriai Homszban

Vágólapra másolva!
Ellenzéki aktivisták szerint csütörtökön is nagy erejű robbanások rázták meg a szíriai Homszt. A szíriai lázadás központjának számító városban nem működik a Skype, és a műholdas telefon sem. Az országban csütörtökön 46-an haltak meg. Egy francia újságírónő közben segítséget kért: megsérült és sürgős műtétre van szüksége, de nem tudják kijuttatni az ostrolmlott városból.
Vágólapra másolva!

Hevesen lőtték csütörtökön is a kormányerők a közép-szíriai Homsz városának lázadónegyedeit, különösen Bába-Amrt, amelyet nagy erejű robbanások ráztak meg, és minden kommunikációs kapcsolat megszakadt - közölték jogvédő és ellenzéki aktivisták.

"Bába-Amr negyedet és Insaat egy részét reggel hét óra óta lövik, és aknagránátok hullottak Haldíjére - mondta az AFP hírügynökségnek Rámi Abder-Rahmán, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának (OSDH) vezetője. - Ahogy egymást érik a (nemzetközi) elítélések, úgy fokozódnak a tüzérségi támadások is."

"Ma nem sikerül elérnünk tucatnyi aktivistát sem Skype-on, sem műholdas telefonon" - panaszolta Hádi Abdalláh, a Szíriai Forradalom Általános Bizottsága nevű csoport helyi aktivistája. A Reuters csütörtöki jelentése szerint a szíriai hadsereg felső utasításra emberiség elleni bűntetteket követett el a lakosságon. Az AP amerikai hírügynökség értesülései szerint tankok hatoltak be csütörtökön Bába-Amrba, a helyszínen tartózkodó aktivisták szerint az első tankok megjelenése a szárazföldi támadás megkezdését jelezheti.