A Capitoliumnál fogott terroristát az FBI

Vágólapra másolva!
Egy terroristagyanús férfit tartóztatott le az FBI az amerikai kongresszus épülete mellett, de az elfogásának pontos körülményei még nem tisztázottak. Az amerikai híroldalak értesülése szerint volt nála robbanóanyag, de az nem azért nem volt veszélyes, mert a hatóságok már azelőtt hatástalanították, hogy a férfi útjára indult volna.
Vágólapra másolva!

A washingtoni Capitolium épülete mellett tartóztattak le egy férfit az amerikai nyomozók egy terroristaellenes akció folyamán - tudta meg a Fox News amerikai hírcsatorna.

A Fox News szerint a férfi öngyilkos merényletet készült elkövetni az amerikai törvényhozás épülete ellen. A 29 éves férfi a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) információi szerint valamilyen formában kinyilvánította, hogy a Capitolium ellen terrorista akciót tervez, de az nem tisztázott, hogy az FBI honnan szerezte az értesülését.

A hírcsatorna értesülése szerint a férfi nagy mennyiségű, mellkasra erősíthető robbanóanyagot vitt magával, amikor letartóztatták, de az anyagok önmagukban nem voltak veszélyesek. A Fox News azt írta, hogy a járókelők nem voltak veszélyben, mert a hatóságok szorosan nyomon követték a férfit.

Az USA Today közvetítéséből az derült ki, hogy az amerikai hatóságok azelőtt hatástalanították a robbanószerkezetet, hogy a férfi elindult volna az útjára, vagyis a férfi nem tudhatott róla, hogy egy működésképtelen bombával igyekszik megtámadni a Capitoliumot. Egy meg nem nevezett hivatalnok szerint a férfit két hónapja követték.

Később az USA Today azt írta, hogy Amine El-Kalifinek hívják a marokkói férfit, aki 16 évesen került az Egyesült Államokba turista vízummal, de illegálisan máig az országban maradt. A férfi éttermek és zsinagógák elleni terrortámadást is mérlegelt, mielőtt kitűzte, hogy a Capitolium ellen intéz támadást. Egyelőre úgy tűnik, El-Kalifi nem állt kapcsolatban az Al-Kaidával.