Újabb két holttestet találtak a felborult luxushajón

Vágólapra másolva!
Újabb két újabb holttestet találtak a búvárok a pénteken Olaszországban szerencsétlenül járt Costa Concordia luxushajón. Közben kiderült, nem tizenegy, hanem tizenkét magyar volt a tengerjárón, közülük kettőt még keresnek.
Vágólapra másolva!

A pénteken szerencsétlenül járt Costa Concordia farrészében, egy kabinban bukkantak a két idősebb, mentőmellényt viselő férfi holttestére a búvárok vasárnap - közölte az olasz parti őrség. (Az AP hírügynökség jelentése szerint kabinban, hanem az étteremben találták meg a holttesteket.)

A két halott nemzetisége egyelőre nem ismert, megtalálásukkal azonban ötre emelkedett a toszkán partoknál sziklának ütközött és felborult hajó halálos áldozatainak száma.

A Külügyminisztérium közben arról számolt be, hogy legfrissebb információi szerint a korábbi közléssel szemben nem tizenegy, hanem tizenkét magyar volt az óceánjárón, közülük kettőről továbbra sincs hír - közölte a tárca sajtófőosztályának vezetője.

Tóth József hangsúlyozta, hogy az eddigi információk hozzátartozók bejelentéseiből, illetve az utazásszervező cégek jelzéseiből származnak, a Külügyminisztérium az olasz hatóságoktól egyelőre nem kapott hivatalos tájékoztatást arról, hogy pontosan hány magyar érintett a balesetben.

Az olasz luxusóceánjáró péntek éjszaka, Olaszország nyugati partjainál futott homokzátonyra 4200 emberrel a fedélzetén. Az első jelentések arról szóltak, hogy senkinek sem esett baja, majd az olasz média előbb hat, majd három halálos áldozatról adott hírt. A luxushajó fedélzetén szemtanúk beszámolói szerint pánik tört ki, és a Titanichoz hasonló jelentek zajlottak. A hajó kapitányát még szombaton őrizetbe vették.