Megvédte a halott afgánokra vizelő katonákat Rick Perry

Vágólapra másolva!
A republikánus elnökjelölt-aspiráns szerint az amerikai kormányzat retorikai túlzásokba esik az ügyben. Perry szerint a háborúban előfordul az ilyesmi, Churchill is levizelte a németek második világháborús védelmi vonalát.
Vágólapra másolva!

Védelmébe vette az Afganisztánban tálib holttesteket levizelő amerikai tengerészgyalogosokat Rick Perry republikánus elnökjelölt-aspiráns, texasi kormányzó, aki szerint a haderőt "megvető" kormány retorikai túlzásokba esik az üggyel kapcsoltban - írta hétfői számában a Washington Post.

"Nyilvánvaló, hogy ezek a 18 és 19 éves kölykök túl gyakran követnek el ostoba hibákat, és itt ez történt" - idézte a lap Perry CNN-nek adott nyilatkozatát.

Perry szerint a háborúban, mint azt a történelem bizonyítja, előfordul az ilyesmi, George S. Patton tábornokról például 1945-ben felvétel készült, amint a katonái szeme láttára a Rajnába könnyített magán, Winston Churchill brit miniszterelnök pedig - ezt fotó nem örökítette meg - levizelte a németek második világháborús védelmi vonalát, a Siegfried-vonalat.

Múlt héten került nyilvánosságra egy videó, amelyen Afganisztánban szolgáló tengerészgyalogosok halott afgánokra vizelnek. Az USA-nak politikai és diplomáciai csapás is a felvétel, mert épp most indítaná be a béketárgyalásokat a tálibokkal, hogy 2014-ben kivonulhasson az országból. Ennél is nagyobb az erkölcsi vereség. A hullagyalázással ugyanis az afgán nép szemében az amerikai katonák egy szintre kerülnek a tálibokkal.