Lemond a tavaly fejbe lőtt amerikai képviselőnő

Vágólapra másolva!
Gabrielle Giffords a gyógyulásra akar koncentrálni, ezért lemond a mandátumáról. Az amerikai képviselőnőt tavaly januárban lőtte fejbe egy merénylő.
Vágólapra másolva!

Lemond képviselői mandátumáról Gabrielle Giffords amerikai képviselőnő, akit tavaly januárban fejbe lőtt egy támadó Arizonában - írja a BBC. A képviselőnőt júniusban engedték haza a kórházból, de jelenleg is kezelésre szorul. Közleményében hangsúlyozta, hogy jelenleg a gyógyulásra kell koncentrálnia, de azt is megígérte, hogy vissza fog térni a közszolgálati pályára.

"Több időt kell foglalkoznom a felépüléssel, így Arizona érdekében ezen a héten lemondok" - közölte a képviselőnő. Azt is hozzátette, hogy egy különleges gyűlés fogja eldönteni, ki lesz az utódja a kongresszusban.

Gabrielle Giffords ellen január 8-án követtek el merényletet Tucsonban. A 22 éves Jarred Lee Loughner vaktában lövöldözni kezdett, és hat embert megölt, 13-at - köztük Giffordsot - pedig megsebesített. A képviselőnőt fejlövés érte, a golyó megsértette az agyi beszédközpontot. A merénylőt májusban beszámíthatatlannak nyilvánították.