Medvék és szarkák siratták Kim Dzsong Ilt

Vágólapra másolva!
A volt észak-koreai vezető halála után néhány nappal több száz szarka bukkant fel hirtelen a semmiből, és a vezér apjának szobrára szállt. Majd egy medvecsalád választotta téli álom helyett az út melletti zokogást - állítja az ország állami hírügynöksége.
Vágólapra másolva!

Az észak-koreai állami hírügynökség (KCNA) híradása szerint a medvék után szarkák is gyászolják Kim Dzsong Ilt. Szemtanúk szerint december 17-ei halála után két nappal több száz szarka bukkant fel hirtelen a semmiből apja, a dinasztialapító Kim Ir Szen szobra felett, és úgy tűnt, mintha elcserregték volna neki a szomorú hírt fiáról - írja a Reuters hírügynökség a KCNA híradására hivatkozva.

A múlt héten az észak-koreai hírügynökség gyászoló medvecsaládról számolt be a világnak: egy anyamedve és bocsai ahelyett, hogy téli álomba merültek volna, egy út szélén keservesen sírtak.

Kim Dzsong Il halála az időjárásra is kihatott: csökken ugyanis a hőmérséklet. Ezt Észak-Koreában Kim Dzsong Il hiányának tudják be, mivel ő arról is híres volt, hogy tudta szabályozni az időjárást.

A volt észak-koreai vezetőről szóló összes cikkünket itt olvashatja.