Könnygázzal oszlattak az oaklandi üldözéses tüntetésen

Vágólapra másolva!
Könnygázzal oszlatták az Occupy-mozgalom szombati demonstrációjára összegyűlt tömeget, miután az megpróbálta elfoglalni a kongresszusi központot Oaklandben. Kétszáz főt letartóztattak, legalább négyen megsérültek az éjszakába nyúló macska-egér játékban.
Vágólapra másolva!

A hivatalos közlések szerint legalább három rendőr és egy tüntető megsérült a szombat esti oaklandi demonstráción. A rendőrök könnygázzal oszlatták az Occupy Oakland résztvevőit, akik közül 200 főt le is tartóztattak. A Reuters azt írta, hogy at interneten keringő felvételeken több ember látható, miközben ellátják a sérüléseit.

Az Occupy-mozgalom Wall Street-ellenes szerveződés, amely többek között New Yorkban is demonstrált már a tőkések ellen. Szombat este Oaklandbe szerveztek megmozdulást.

Délután a tüntetők el akarták foglalni az egyik belvárosi központot, ekkor kezdődött a rendőrök és a tüntetők közti összecsapás. Korábban jelezték, hogy az egyébként üres kongresszusi központot főhadiszállásként akarják majd használni. A Reuters szerint "macska-egér játékot" űztek a rendőrök és a tüntetők, és ez egészen késő estig elhúzódott, mivel újra és újra kiújultak az összecsapások.

Larry Reid, a városi tanács elnöke azt mondta, a tüntetők betörtek a városházára, és kiállítási tárgyakat zúztak szét, illetve amerikai zászlót égettek. A rendőrség azt közölte, hogy mintegy 200 főt tartóztattak le a harcok folyamán.

Az Occupy-mozgalomról bővebben itt olvashat.