Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Iráni halászokat mentett ki az USA kalózok fogságából

Vágólapra másolva!
Tizenhárom iráni halászt mentett ki kalózok fogságából egy amerikai romboló az Ománi-öbölben. Pár napja Irán megfenyegette az USA-t a térségben járőröző hadihajói miatt.
Vágólapra másolva!

Iráni halászokat mentett ki kalózok fogságából az amerikai haditengerészet - jelentette több internetes hírforrás. A BBC brit közszolgálati adó hírportálja azt írta, hogy a 13 iráni tengerész hajóját egy hónapja a kerítették hatalmukba a kalózok (a CNN úgy tudja, ez két hónapja történt.)

Az iráni hajót azóta bázisként használták a kalózok, miközben személyzetét fogva tartották. Az amerikai haditengerészek az iráni legénység rádiós vészjelzésére reagálva indítottak akciót csütörtökön délután az Ománi-öbölben, kiszabadították őket, és 15 kalózt is elfogtak. A kalózok nemzetiségéről egyelőre nem közöltek részleteket.

Az akcióban részt vevő USS Kidd romboló része annak a korábban Perzsa-öbölben járőröző amerikai haditengerészeti harccsoportnak, amelynek térségbeli jelenléte miatt a héten Irán megfenyegette az USA-t, azzal, hogy Irán készen áll válaszolni, amennyiben a USS Stennis repülőgép-hordozó és kísérete visszatérne az Perzsa-öbölbe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről