Bocsánatot kérve távozott a jemeni elnök

Vágólapra másolva!
Elhagyta Jement, és az Egyesült Államokba távozott orvosi kezelésre Ali Abdalláh Száleh jemeni elnök vasárnap. Az ellenzéki tüntetők megölésével vádolt Száleh búcsúbeszédében bocsánatot kért az elmúlt 33 év "hiányosságaiért".
Vágólapra másolva!

Ali Abdalláh Száleh jemeni elnök vasárnap elhagyta az országot, hogy az Egyesült Államokba utazzon orvosi kezelésre - írja a BBC. Búcsúbeszédében bocsánatot kért a 33 éves uralma alatt elkövetetett "hiányosságaiért". Száleh egy nappal azután hagyta el az országot, hogy a jemeni parlament törvényben mentette fel az ellenzéki tüntetők megölése miatti büntetőjogi felelősségre vonás alól. Száleh beszédében azt is megemlítette, hogy vissza fog térni, és pártjának, az Általános Népi Kongresszusnak lesz a vezetője.

Jemen fővárosában kiújultak a tüntetések vasárnap, az emberek azt követelték, hogy állítsák bíróság elé Szálehet, például az egy éve zajló tüntetések brutális elfojtásáért. A tüntetők továbbá azt is követelték, hogy a képviselők vonják vissza a szombaton elfogadott törvényt, amely immunitást ad Szálehnek. "Kötelességünk kivégezni a mészárost" - kántálták a tüntetők.